1. Sa pristupom na WEB Portal "www.komovi.com" automatski se slazete sa opstim pravilima predvidjenim za ovaj portal.

2. Pravila korištenja su obavezna za posjetioce kao i za korisnike web portala www.komovi.com.

3. Pravilima korištenja WEB portala www.komovi.com se zabranjuje vrijedjanje, klevetanje ili slicno: fizickih i pravnih lica, ustanova, naroda, vjera…

4. Pravilima korištenja WEB portala www.komovi.com se zabranjuje: negativno djelovanje protiv portala: www.komovi.com bilo koje prirode (tehnicke ili retoricke).

5. Pravilima korištenja WEB portala www.komovi.com se zabranjuje: Davanje laznih informacija.

6. Pravilima korištenja WEB portala www.komovi.com se zabranjuje: Prestavljanje sa laznim imenima.

7. Pravila moze i smije mijenjati samo vlasnik web portala www.komovi.com.

8. WEB Portal www.komovi.com i pored provjera linkova koji vode van domena www.komovi.com ne odgovara za sadrzaj tog domena.

9. Ako je neko pravilo u zakonskom smislu nevazece biva mijenjano sa pravilom koje je u zakonskom smislu vazece i ne steti portalu www.komovi.com.

10. Sve akcije u vezi portala www.komovi.com moraju biti odobrene od Vlasnika portala.

11. Cjelokupni sadrzaj web portala www.komovi.com je zasticen i zabranjeno je kopiranje i upotrebljavanje u druge svrhe bez iskljucivog odobrenja vlasnika web portala www.komovi.com.

12. Tekstovi, slike, video, postavljeni na portalu www.komovi.com su zbirka razlicitih izvora i dopisnika. Autori materijala zadrzavaju pravo na zahtjev za uklanjanje njihovog materijala (u pismenoj formi) sa portala www.komovi.com. Autorima clanaka (tekstova) je dozvoljeno potpisivanje teksta svojim imenom kao izvor teksta. Navodjenje institucija nije dozvoljeno bez iskljucivog odobrenja vlasnika portala www.komovi.com. Navodjenje izvora slika je dozvoljeno i predvidjeno u nastavku ovih pravila. Portal Komovi.com brendira slike postavljene na portalu ali autori istih zadrzava autorska prava.

13. WEB Portal www.komovi.com je privatna prezentacija fizickog lica.

14. WEB Portal www.komovi.com ne preuzima garancije bilo koje vrste.

15. Vlasnik WEB Portala www.komovi.com sam odlucuje koji sadrzaj, slika ili video ce biti postavljen ili uklonjen sa portala.

16. Vlasnik WEB portala www.komovi.com moze mijenjati postavljene ili dostavljene tekstove ukoliko ne odgovaraju ukupnom konceptu portala ili se kose sa pravilima portala.

17. Koriscenje "Knjige utisaka" (Vasi utisci) je dozvoljeno svim posjetiocima WEB portala www.komovi.com i ne podrazumijeva registraciju korisnika. Komentari smiju sadrzati kritiku ali ne smiju biti uvredljive prirode svejedno na koga se komentari odnosili. Komentari se ne smiju davati pod lazni imenima. Sve neregularnosti ce biti brisane sa portala www.komovi.com

18. Tekstovi postavljeni na portalu www.komovi.com ne smiju biti izmisljeni ili neprovjereni. Ako je tekst iz externog izvora (ostali mediji - novine, internet, radio, itd.) mora biti naveden izvor.

19. Koristenje portalal www.komovi.com je slobodno i bez novcane naknade. Novcane naknade za posjetioce portala www.komovi.com ne postoje, mi se distanciramo od svake zloupotrebe u ime portala www.komovi.com.

20. Zastita podataka registrovanih korisnika portala www.komovi.com je nasa zakonska obaveza. Portal www.komovi.com koristi podatke korisnika za njihovo informisanje vezano "iskljucivo" za portal www.komovi.com.

21. Kategorija: "Eparhija budimljansko-niksicka" podlijeze intelektualnoj svojini Eparhije budimljansko- niksicke. Urednistvo portala www.komovi.com odrzava navedene kategorije uz odobrenje crkvenog odbora (April 2010) Eparhije budimljansko niksicke.

22. Dostavljaci tekstova, slika i videa za portal www.komovi.com djeluju kao fizicko lice bez obzira na trenutnu djelatnost ili pripadnost. U trenutku saradnje sa www.komovi.com bez obzira dali su oni pravo lice ili fizicko lice automacki se smatraju fizickim licima. Isti nemaju pravo na koristenje informacija institucija bez iskljucive dozvole institucije kao i vlasnika portala www.komovi.com.

23. Saradnja dostavljaca materijala se smatra volonterskim radom. Dostavljaci nemaju pravo na nadoknadu bilo koje vrste koja nije predvidjena pravilima koristenja portala www.komovi.com.

24. Sve neregularnosti na portalu www.komovi.com podrazumijevaju zahtjev u pismenoj formi radi provjere.

25. Kategorija Trazim porijeklo je predvidjena za sve korisnike portala www.komovi.com i ne podrazumijevaju registraciju ili clanstvo na www.komovi.com. Komovi.com nemaju obavezu i ne garantuju uspjesnost trazenog. Korisnici ove kategorije se slazu sa tim da www.komovi.com nijesu u obavezi da objave njihov upit ili da odgovaraju na njihov upit. Za postavljene informacije u ovoj kategoriji komovi.com ne snose nikakvu odgovornost.

26. Prilozi citaoca. Tekstovi u ovoj kategoriji smiju biti iskljucivo dostavljeni od citaoca (nijedan Admin ne smije ucestvovati u pisanju tekstova za ovu kategoriju). Za ovu kategoriju ne postoji obaveza od strane Komovi.com za objavljivanje ili zadrzavanje objavljenih tekstova. Dopisnici su obavezni potpisati svoje priloge sa Imenom i Prezimenom. Dodatno, Kategorija "Prilozi čitaoca" podlijeze svim gore navedenim pravilima.

27. Glasanje u kategoriji "Prilozi citaoca" je zabranjeno autorima i administratorima.

28. Komovi.com zadrzava pravo na izbor preuzimanja dostavljenih tekstova u odgovarajucu kategoriju sa tim da autori i dalje zadrzavaju pravo na svoje autorsko djelo, predvidjeni Pravilima koristenja portala Komovi.com.

29. Komovi.com se za zastitu licnih podataka oslanja na uredbu Evropskog parlamenta i vijeca 2016/679 od 27 aprila 2016 godine. Vise informacija procitajte na EUR-Lex (dostupno na vise jezika!).

29.a. Dodatna informacija: Portal Komovi.com ne sakuplja i ne obradjuje licne podatke korisnika portala Komovi.com!

 

Urednistvo portala www.Komovi.com

 

Autori slika:

Slike u "Header slide" koje koristi portal Komovi.com pripadaju:

Jovan Nikolic (Vodenica)

IVANGRAD studio (Djurdjevi Stupovi)