Lovni turizam na Komovima  praktično ne postoji. Mada Komove zovu i "eldorado"  divljači, rijetki su organizovani lovovi  na komovskim visovima i udolinama koje su bogate  rijetkim vrstama  divljači za šta su dobro  znali još i Nemanjići koji su specijalno dolazili  u lov  na Komove.

Uprkos svim pogodnostima,  prije svega činjenici da je  lov na vukove, lisice i zečeve, koji je i najčešći a dozvoljen  je preko cijele godine, dok je lov na medvjede i divlje svinje sezonski, na komovskim visovima, lovci su "na sreću divljači" rijetkost.

Musicarenje (lov na mušicu)  je vrsta ribolova koji danas svuda u svijetu ima sve vise obozavalaca. Musicarenje u potkomovskim rijekama postaje sve popularnije.  Bistre vode i vrste riba koje musicare najvise izazivaju su bas odje u ovim rijekama (Mojanska, Perucica, Kuckaja, Zlorecica itd.) najzastupljenije. Ovdje mozete uci u nadmudrivanje sa: Potočnom pastrmkom, Lipljanom, Mladicom.

Komske rijeke i potoci, baš kao i rijeke Lim i Tara u koje se ulijevaju, bogate su raznovrsnom ribom, prije svega, mladicom i lipljanom. Medjutim, kraljice planisnkih voda su  potočare , zvane potočne pastrmke ...... Potočara je najplemenija riba voda čistih i bogatih kiseonikom. Najveći primjerci lovljeni su u Limu, a dostizali su težinu od dva kilograma, mada je ova riba, po pravilu mnogo manja. Vitko tijelo krase joj crvene pjege, a klasičan je predstavnik grabljivica jer napada sve što se u vodi i nad njom pojavi. Ribolovci je love na vještačku mušicu i varalicu, krilovovci je htavaju na žive mamce, a najčešće na glistu, skakavca i peša.

Rijeke Komova bogate ribama privlačile su robolovce iz raznih krajeva ali i mještane kojima je  ribolov oduvijek bio dio života i važna razonoda....

U predjašnjim vremenima ali  vrlo cesto i danas, ribolovci ovdje sami prave pribor za pecanje kao sto je pleteni konac, kovane udice, vjestacke mušice a kao stap za pecanje korišten je takozvani ljeskovi štap ili ljeskovak.

Lijeska (Corylus avellana) je drvo koje moze da poraste i do 15 metara. Podobna za pravljenje štapova za pecanje jer je kao resurs u ovim krajevima neiscrpljivo drvo, lako se obradjuje i lijeska kao drvo je izuzetno pravilnog oblika, elasticno, lagano, pravo.

Opširnije...

Najveća salmonidna riba komskih voda, mladica, gospodarica je njegovih bukova. Tamo gdje salmonide žive  ta voda slobodno može da se pije... Kada je sagradjena brana za hidrocentralu kod Priboja prekinut je prirodni put mladice koja je iz Drine u Lim  dolazila na mrešćenje.  Uprkos svemu mladica se održala u ovom toku rijeke Lim. Najbolje "radi", kažu iskusni ribolovci, u novembru kada padne prvo paperje snijega.

Lim je bogat i plemenitom ribom zvanom lipljan, koje još ima u Zlorečici ali i u Kuckaji koja je dugo godina važila za jednu od najbogatijih lipljanskih voda u Evropi. Lipljan je oprezna riba, rijetko ukusnog mesa, koju nije lako prevariti. Najveću pažnju traži onda kada je na udici, ima meku usnu i ribolovcu ne oprašta ni najsitniju grešku.