Izmedju Murine i Andrijevice sa obje strane Lima smješteno je nekoliko sela i zaselaka, medju kojima je i prelijepa Ulotina - kraj poznat po jabukama i djevojkama.

Predanje kaže da je nekada domaćin, u Ulotini, prvo zasadio jabuku, pa zatim doveo ženu u kuću, da mu obje rode. I tako je i bivalo. Danas sem ljepote pejzaža, nema ni jabuka, ni djevojaka. Ostali su samo izvori. Poseban rairitet su upravo oni, jer u Ulotini, koja se pominje još iz doba Grka, skoro svaka porodica ima na svom imanju izvor. O tim ljepotama pisao je i poznatii srpski naučnik Jovan Cvijić.

 

Ulotina je i kulturno stjecište ovog kraja. Ovdje se ogranizuju brojne književne veceri, a svaka godine festival narodnog melosa Vasojevića kada se  bira  i najljepša djevojka iz ovih krajeva. Organizuju se turniri u malom  fudbalu i druga sportska takmičenja.

Iz ovog kraja potiču i mnogi naučnici, pisci, ugledni stvaraoci, doktori nauka, profesori, inženjeri i pesnici.Ovdje je knjiga i sloboda bila preča od života, jer se kult knjige i pisane riječi ovdje negovao odvajkada.